Blog

Hat pár, négy perc, az eredmény magáért beszél…

The New York Times korábban lehozott egy cikket, amely egy olyan kísérletet irt le, amiben arra kértek 2 embert, hogy nézzenek egymás szemébe – megszakítás nélkül – 4 percig. A 4. perc végére a résztvevők úgy érezték, közelebb kerültek egymáshoz, függetlenül attól, hogy korábban milyen kapcsolatban voltak. 

Ezt a kutatást folytatatta a SoulPancake, akik felkértek hat párt, hogy teszteljék a fenti állítást. Az első pár tagjai nem ismerték a másikat a kísérlet előtt, a második kettős a negyedik randijuknál tartott, a harmadik pár egy éve volt együtt, a negyedik öt éve, az ötödik két éve, a hatodik pedig 55 éve. 

A szervezők a párosokat egy szobába invitáltak egymás után, és indulhatott is egymás néma feltérképezése. A kísérlet végeredménye meglepetésként hatott a résztvevőkre. A reakciók önmagukért beszéltek. Mindenki mosolyogva, örömmel szólt a másikhoz, és arról beszélgettek, mennyire megváltoztatta őket ez a néhány perc egymás felé fordulás. Akik már régóta együtt voltak, újra felfedezték egymást, akik pedig még csak rövidebb ideje ismerték egymást, még vonzóbbnak találták a másikat. 

„55 év házasság alatt sohasem néztünk úgy egymás szemébe, mint ahogy most”- mondta ősz hajú feleség a férjének, mikor letelt a négy perc. A férfi pedig így reagált rá: „Amikor ilyen közelről szemléltelek, rájöttem, mennyire szükségem van rád, és mit is jelentesz nekem. Nem tudnám elképzelni, hogy mással legyek.” 

 

Csak négy perc, megéri kipróbálni!

Write a Comment