Önértékelési, önismereti problémák

Önismeret terápia

Gyakran adódhat életünkben, hogy különböző külső vagy belső ingerek hatására megkérdőjeleződik bennünk, hogy elég jó anya, apa, pár, munkatársak vagyunk-e. Előfordulhat, hogy szeretnénk jobban megismerni, megérteni magunkat, hogy választ kapjunk arra, hogy miért kerülünk mindig ugyanabba a helyzetben, miért követjük el mindig ugyanazokat a hibákat.

Önismereti kérdésekkel azért is érdemes foglalkozni, mivel helyes én-kép kialakulását is lehetővé teszi, elősegítheti az asszertív kommunikációt, segíthet jobban eligazodni különböző kapcsolatainkban.

Ezekben a kérdésekben segíthetnek a különböző önsegítő könyvek is, viszont hatékonyabbnak bizonyul szakember segítségét kérni, mivel célorientáltabban tud segíteni. Önmagunkkal szemben nagyon szubjektívak vagyunk, gyakran engedékenyek, még egy szakember objektívan, konstruktívan, egyben teljes elfogadással és empátiával tud a problémáinkhoz viszonyulni.

Egyedül nehéz kezelni a hasonló helyzeteket, a puszta akaraterő nagyon ritkán lendíti át az egyéneket a hasonló problémákon, ezért kérje szakember segítségét. Amennyiben magára ismer a fenti jellemzőkből bátran kérje kollégánk segítségét!