Rólunk

KorHatár nélkül – Pszichológus segítség minden életkorban!

https://enpszichologusom.hu/

Mindannyiunk életében adódhatnak olyan helyzetek, amikor úgy érezzük: segítségre van szükségünk.

Természetesen nagyon jó, hogyha ilyenkor van olyan barátunk és családtagunk, akikkel meg tudjuk beszélni a napi problémáinkat. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy különösen mélyebb problémák esetén csak a hozzánk közel álló emberek által nyújtott támogatás nem szokott elegendőnek bizonyulni. Ilyen esetekben valódi segítséget egy jó pszichológus jelenthet, akinek segítségével hatékonyan lehet feltárni az adott probléma okait, valamint a terápiás foglalkozások segíthetnek a tovább lepésben.

 

Köszöntjük Rendelőnkben!

Számunkra a pszichológia nem csupán munkát, hanem hivatást jelent. Munkatársaink minden erejükkel és szaktudásukkal azon dolgoznak, hogy pácienseink, így az Ön problémáját is megoldjuk, illetve az egészséges egyensúlyt helyreállítsuk.
Rendelőinkben (Budapesten és Dorogon) több éves tapasztalattal rendelkező kollégák várják jelentkezését! Legyen szó akár Önről, gyermekéről, párkapcsolatáról, vagy az egész családról célunk, hogy közösen dolgozva a probléma megoldásán érjük el kívánt célt.
Hiszünk abban, hogy léteznek olyan élethelyzetek, illetve olyan problémák, amikor elengedhetetlen egy „független harmadik” személy bevonása. Ebben az esetben időszerű a tovább lépéshez szakember segítségét kérni, akinek hatékony közreműködésével el tudjuk hárítani az akadályokat, illetve megoldhatjuk a problémáinkat.
Rendelőnk minden korosztály számára nyitva áll, hiszen bármely életkorban lehetnek az embernek gondjai önmagával, illetve az életével. Reméljük, hogy amennyiben problémája van, akkor Ön is bizalommal fog hozzánk fordulni!

 

Gyermekkor – Segítség szülőknek és gyerekeknek az első lépések megtételéhez!

Bizony, a különböző pszichológiai problémák, már egészen kisgyermekkorban megjelenhetnek. Sajnos, még ma is tartja magát az a nézet, hogyha a kisgyerek – látszólag minden ok nélkül – nem eszik, gyakran fáradt stb. akkor egyszerűen csak „nyűgösnek” vagy „hisztisnek” bélyegzik. Pedig a háttérben komoly problémák is meghúzódhatnak!
Valljuk, hogy azoknak a gyermekeknek, akik az életük bármely területén, tartósan nehézséggel küzdenek, szakember segítségére van szükségük. Különösen akkor ajánlott pszichológushoz fordulni, amennyiben valamilyen trauma (pl. veszteségélmény, gyász, stb.) érte a gyereket. Amennyiben ezt elmulasztjuk, akkor a feldolgozatlan problémák a későbbiekben szorongásban, tanulási nehézségekben, illetve magatartási gondokban is megmutatkozhatnak.
A foglalkozások során a szülővel és gyerekkel együtt próbáljuk feltérképezni a gondok forrását és elindítani a gyermek életében pozitív változást. Tapasztalataink szerint az, hogy az anya vagy apa, netán a gondviselő és a gyerek együtt vesz részt ezeken a beszélgetéseken, sokkal eredményesebb megoldást tesz lehetővé, egyúttal hozzájárul a szülő és a gyermek közötti jobb kapcsolat kialakításához.

 

Felnőttkor – Megoldás az önértékelési és kommunikációs problémákra!

Minden gyerek arra vágyik, hogy felnőtt legyen, míg a felnőttek többsége legszívesebben visszatérne a gyermekkorba. Nem véletlenül, hiszen az önálló életkezdéssel egyidejűleg, illetve azt követően olyan gondok jelenhetnek meg az ember életében, amelyeket nem biztos, hogy önállóan fel lehet dolgozni. Természetesen, ahogyan a kutatások is mutatják: a felmerülő önértékelési, önismereti, illetve kommunikációs problémák általában nem újkeletűek, többségük gyermekkori traumákra, szorongásokra, elfojtásokra vezethetők vissza. Ha azonban akkor nem sikerült ezeket szakszerű segítséggel feldolgozni, akkor ebben az életkorban különösen ajánlott pszichológushoz fordulni, hogy meg lehessen válaszolni a felmerülő kérdéseket, így növelve az esélyét annak, hogy a páciens a továbbiakban a magán- és az üzleti életben egyaránt sikereket érhessen el.
„az életben minden csata azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk belőle, még az is amelyiket esetleg elveszítjük”
(Paulo Coelho)

 

Pár- és családterápia – Együttműködés és mediáció

Ahogyan a mondás is tartja: Párosban szép az élet! De egy párkapcsolat során is számos probléma merülhet fel. Kiváltképpen akkor lényeges az együttéléssel kapcsolatos gondok megoldása, hogyha már gyermek is van a családban. Ebben az esetben ugyanis minden, amit teszünk, a gyermek hangulatára, fejlődésére is hatással lesz.
Lényegében a családterápia alkalmazási területe annyira sokféle lehet, mint ahány probléma létrejöhet az emberi kapcsolatokban. A problémák megoldása érdekében minden olyan generációs hatást figyelembe veszünk, amelyek a különböző családi hiedelmekben, szabályrendszerekben is megmutatkoznak.
Hiszünk abban, hogy csakis úgy lehet eredményes a terápiánk, hogyha rendszerszemlélettel dolgozunk, vagyis az egyén, a párkapcsolat, illetve a család szintjén egyaránt helyreállítjuk a harmonikus működést, a „jelen generációival dolgozunk a következő generációkért”

 

Életvezetési tanácsadás – Útmutatás a folytatáshoz, újrakezdéshez.

Sajnos, a legtöbb ember életében elkövetkezik az a pont, amikor hittelen nem tudja, merre is menjen tovább. Ilyenkor segíthet a megfelelő önismeret, hogy életünk irányítása ne tudjon kisiklani a kezeink közül. Amennyiben jobban meg tudjuk ismerni önmagunkat, úgy sokkal könnyebben tudjuk kezelni az életvezetéssel kapcsolatos elakadásokat is.
Napjainkra a tudomány bebizonyította: az önismeret éppen úgy fejleszthető, mint az adott szakterülettel kapcsolatos ismereteink. Minél inkább gyakoroljuk, annál jobban megismerhetjük magunkat, azaz annál inkább tudunk összhangba kerülni mindennapjainkkal, valamint életünk egészével.

Amennyiben pszichológus segítségét vesszük igénybe, akkor sokkal hatékonyabban tudjuk fejleszteni önismeretünket, mintha önmagunktól tennék mindezt. A fejlesztő munka során megtanuljuk elfogadni önmagunkat, másokat, illetve a minket körülvevő környezetet. A foglalkozások nyomán kialakuló magas önismeret pedig az életünk számos területén kézzel fogható előnyt fog jelenteni. Ha ugyanis magas önismerettel rendelkezünk, akkor nem csak magunkat, hanem másokat is jobban fogjuk látni. A terápia nyomán a világ egyszerűbb és kiszámíthatóbb lesz számunkra, amelynek köszönhetően jobban fogjuk tudni kezelni az esetleges elakadásokat is.

 

Kiégés kezelés – Legyenek újra örömtelik a mindennapok!

Különösen a negyvenes-ötvenes években jelentkezhet a kiégés, idegen néven burnout. Főképpen olyan munkakörök esetében jellemző, ahol folyamatos és fokozott stresszhatások érik az embert. Szerencsére ma már a kiégés folyamatát meg lehet előzni, illetve visszafordítani. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy mindez csakis szakértő segítség igénybevételével lehetséges.

Amennyiben a kiégés kezdeti jeleit (pl. álmatlanság, krónikus fáradtság, csökkenő koncentráció, illetve feledékenység) tapasztaljuk magunkon, akkor ne habozzunk: kérjünk professzionális segítséget. Ne várjuk meg, hogy a burnout súlyosabb tünetei (pl. étvágytalanság, szorongás, depresszió stb.) is jelentkezzenek, hiszen úgy egyre nehezebben fogunk tudni pozitívan viszonyulni környezetünkhöz.

 

Beilleszkedési terápia – Ne érezze magát egyedül külföldön!

Napjainkban egyre többen hagyják itt Magyarországot, hogy más európai országban, netán más kontinensen új életet kezdjenek. Habár sokan szeretjük azt hinni, hogy külföldön minden könnyebb, manapság, aki más országban próbál szerencsét, sokféle kihívással kell szembesülnie. Kezdve az ottani megélhetés megteremtésének nehézségeitől, az identitás problémák kezeléséig. Amennyiben Önnek is ilyen problémái vannak, akkor ebben a helyzetben is érdemes lehet szakemberhez fordulni. Online tanácsadásunk segítségével

Vajon ezekben a helyzetekben, kihez fordulhatunk segítségéért? Kivel tudjuk megosztani a problémáinkat, illetve beszélhetünk őszintén, tabuk nélkül a külföldi beilleszkedés nehézségeiről? Ilyenkor segíthet online tanácsadásunk, amelynek során Skype, Hangouts vagy akár Facetime segítségével az anyanyelvünkön mondhatjuk el gondolatainkat, érzéseinket. Mivel kollégánk alkalmazkodik az Ön beosztásához és időzónájához, így a páciens a neki kényelmes időpontban beszélgethet a pszichológussal.

 

Tegye meg az első lépést élete megváltoztatása érdekében!

Amennyiben Ön is szeretné megoldani problémáit, akkor várjuk megkeresését. Pszichológus szolgáltatásunk Budapesten és Dorogon egyaránt elérhető. Hiszünk abban, hogy minden páciensünk megérdemli a minőségi és teljes életet, amelyhez kollégáink – tudásukkal és hivatástudatukkal felvértezve – minden segítséget szeretnének meg adni.