Gyakran ismételt kérdésekMi történik az első találkozás során?

Az ismerkedő, problémafelmérő beszélgetést követően a további lehetőségeket klienssel egyeztetve, közösen kerülnek kijelölésre:

  • az ülések pontos célját,
  • időbeli keretét,
  • a mérföldköveket,
  • és azt, hogy az alkalmazott módszer függvényében melyikünknek mi lesz a feladata.


Meddig tart egy terápia?

A terápiák hosszúsága mindig egyéni és eseti megfontolást igényel. Ami közös, hogy az első 3-4 alakalom egy diagnosztikus felmérő       szakasz gyermekek esetében, amit megelőz egy szülőkonzultáció. Itt a szülő(k) mondják el, mit észlelnek problémának, gyermekükkel kapcsolatban.

A diagnosztikus szakaszt követően, tapasztalatok ismeretében ajánlunk vagy nem ajánlunk, esettől függően még alkalmakat (5-8-10, vagy hosszabb terápiák) a felmerülő nehézségek megoldására.

Pár- és családterápiák esetén az első egy-két alkalom az ismerkedés és célmeghatározás után, szintén a problémától függően beszéljük meg, hogy körülbelül hány alaklom, ami már beindíthatja a megfelelő irányú változást a közös munka során. Ez lehet 5-8 alkalom, de hosszabb intervallum is.Milyen gyakran kell járni?

Egyéni terápiák esetén általában heti rendszerességgel érdemes járni. Pár – és családterápiák esetén, két hetente 1,5 órákat szoktuk javasolni.Mi is az a pár – és családterápia?

A családterápia, vagy párterápia a családokkal és intim kapcsolatban lévő párokkal foglalkozik, az előremutató változás és fejlődés           érdekében. A családtagok közötti interakciók rendszerét, és ezek változását tartja szem előtt így segítve az egyénnek ezekkel a helyzetekkel hatékonyabban megbirkózni. A családi kapcsolatokat mint a lelki egészség egyik fontos elemét hangsúlyozza.Mikor kapok visszajelzést, hogy hol tart a gyerekem? (konzultációk a pszichológussal)

Az első találkozás alkalmával a közös célok felállítása során kitűzésre kerülnek a mérföldkövek is, ezek elérésekor visszajelzünk, de természetesen a foglalkozások végén is van lehetőség egy-egy rövid visszajelzésre.Mi történik, ha közbejön valami és nem tudok elmenni a következő időpontra?

Ilyen természetesen néha előfordulhat, annyit kérünk, hogy azt időbe jelezze felénk és természetesen megegyezés alapján új időpontot biztosítunk.Ha nem egyedül érkezem, van-e lehetőség, hogy a kisérő valahol helyet foglaljon?

Természetesen van lehetőség, hogy az irodához tartozó váróban a kisérő várakozzon.