Indulatkezelési problémák, agresszivitás

Indulatkezelési problémáról akkor beszélhetünk, ha az egyén huzamosabb időn keresztül, túlzottan indulatos, olyan helyzetekben melyben ez nem megfelelő válaszreakció. Ez eluralkodik mindennapjain és ezt képtelen kontrollálni, még akkor is ha tudja, hogy ez nincs rendjén. Ettől gyakran fizikálisan is és verbálisan is agresszívvá válhat. Ez nagyon nagy problémát jelenthet, leginkább a közvetlen környezet számára: család, barátok, munkahely.

Az indulatkezelési zavart, különböző stressz faktorok is kiválthatják, mint közeli hozzátartozó halála, testi sértés, házassági problémák, gyermekkori abúzus vagy elhanyagolás, haláleset.

Az indulatkezelési problémákat nagyon fontos kezelni, szakember segítségével felszínre kerülhetnek azok a tényezők, ami miatt pont akaratunk ellenére, nem tudunk uralkodni agresszív impulzusainkon.

Egyedül nehéz kezelni a hasonló helyzeteket, a puszta akaraterő nagyon ritkán lendíti át az egyéneket a hasonló problémákon, ezért kérje szakember segítségét. Amennyiben magára ismer a fenti jellemzőkből bátran kérje kollégánk segítségét!