Blog

Új, ingyenes online szolgáltatás karanténban ragadt alkohol- és szerhasználók számára

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre, a kijárási korlátozásra, valamint az önkéntes és a kényszerű karanténra való tekintettel, a Kék Pont Alapítvány létrehozott egy online önsegítő színteret Alkohol Drog Karantén néven azok számára, akik az előttünk álló hetek alatt a túlzott alkohol- és droghasználat, vagy az elvonási tünetek miatt bajba kerülnek és segítségre szorulnak.

A bezártságból eredő nagyobb kockázatú ivás vagy drogozás, sokak számára jelent majd problémát a következő hetekben, beleértve a hozzátartozókat és a közös karantén többi tagját is. A drogpiac összeomlása sok esetben szerváltáshoz vezethet, így az online örömforrások (online pornó, szerencsejáték), valamint a legálisan kapható tudatmódosítók fokozottan jelenhetnek meg az emberek életében.

Célunk az, hogy a kijárási korlátozás alatt is megelőzzük a súlyosabb problémák kialakulását és olyan online önsegítő folyamatokat indítsunk el, amelyek csökkentik a használat mértékét és intenzitását.

Az Alkohol Drog Karantén egy online fórum és névtelen segítőhely egyben – a felületen a felhasználó megoszthatja a gondolatait, érzéseit és tapasztalatait egy anonim és biztonságos légkörben olyanokkal, akik hasonló dolgokon mennek keresztül. A fórum moderálását segítő szakemberek végzik, hozzájuk is lehet fordulni, ha valakinek segítségre van szüksége.

Az ingyenes szolgáltatás az alapítvány honlapjáról, a www.kekpont.hu oldalról érhető el.

Write a Comment