Tanulási nehézségek

Komplex mozgásfejlesztés tanulási nehézségek megelőzésére és oldására

Honnan tudhatja, hogy a rengeteg fejlesztőprogram közül, pont ez való-e gyermekének?

- óvodában iskolaérettségi szűrés alkalmával, azt a visszajelzést kapta, hogy gyermekénél különböző területeken hiányosságok mutatkoznak?

- Szociális és egyéb területeken mutatkozó érettlensége miatt, nem tudja eldönteni vigye-e iskolába gyermekét, vagy tartsa vissza még egy évet?

- Kisiskolás gyermekénél tanulási nehézségek merültek fel, úgy mint akadozó olvasás, olvashatatlan íráskép, számolási problémák?

- Nem használnak az iskolai fejlesztések és a rengeteg külön gyakorlás?

- Szülőként úgy érzi, már a gyermekével kialakított jó kapcsolat kerül veszélybe a folyamatos gyakoroltatások miatt?

A tünetek hátterében gyakran az idegrendszer alul szervezettsége, részleges éretlensége áll. Az idegrendszer érése a mozgásfejlődéssel áll szoros kapcsolatban, a gyermek mozgásának és észlelésének fejlődése egy-egy életszakaszban a központi idegrendszer egy-egy meghatározott területének irányítása alatt áll. Ha a korai életkorban a mozgásfejlődés bármelyik szakasza kimarad, vagy nem gyakorlódik be eléggé, akkor a kapcsolódó érzékelő és irányító központok sem fognak megfelelően fejlődni, differenciálódni. Több terület elégtelen működése akár tanulási nehézséghez, viselkedési problémához vagy magatartászavarhoz vezethet.

Mi legyen a megoldás?

- Győződjön meg róla, valójában mi áll a háttérben!

Ehhez a megfelelő megoldás egy részletes, személyre szóló alapos felmérés, melyet pszichológus készít gyermekéről! A felmérést követően részletes beszámolót kap írásban
gyermeke részképességeinek jelenlegi állapotáról, illetve a fejlesztendő területekről! Ez alapján egyénre szabottan alakítjukki gyermeke számára a megfelelő mozgásterápiás tervet, ami alapján otthoni környezetben napi 20-30 perc gyakorlással rövid időn belül jelentős javulás várható!

Három-négy hetenként a gyermek fejlődési ütemének megfelelően új feladatsort állítunk össze a számára.

MentalPress

MentalPress