Blog

Guy Winch: Miért van szüksége mindenkinek lelki elsőségélyre

Dr. Guy Winch, amerikai klinikai pszichológus felfigyelt arra a jelenségre, hogy mennyivel többet törődünk a testünk egészségével, mint a lelkünkével. Winch szerint már gyermekkorunkban tisztában vagyunk vele, mennyire fontos a testünk ápolása, a higiénia, és a sérüléseink kezelése. De vajon mennyit tudunk arról, mire van szüksége a lelkünknek baj esetén? Erről beszél a szakértő a TED előadásában.

„Lelki sérüléseket sokkal gyakrabban szenvedünk el, mint testieket. Kudarc, visszautasítás, magány – olyan sebek ezek, amelyek sokkal rosszabbra fordulnak, ha nem veszünk róluk tudomást, és drámai  hatással lehetnek az életünkre” – mondja Winch. „És annak ellenére, hogy léteznek tudományosan igazolt hatású módszerek, amelyekkel kezelhetnénk ezeket a pszichés sérüléseket, mégsem tesszük.”

„Száz évvel ezelőtt az emberek elkezdtek odafigyelni a higiéniára, és a várható élettartam néhány évtized alatt 50%-kal nőtt. Úgy hiszem, ha a lelkünk egészségére is elkezdenénk ekkora figyelmet fordítani, az életminőségünk legalább ilyen drasztikusan javulna.”

 

 

Ha ilyen kérdésekről (is) beszélgetne… akkor keressen bizalommal…

(Budán (XII), Dorogon vagy Online)

Write a Comment